Završena je inspekcija na Hitnoj, proširuje se istraga o Matijanićevoj smrti

Inspekcija Ministarstva zdravstva, koju je ministar Vili Beroš najavio još u subotu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića, proširila se s KBC-a Split i splitske Hitne službe i na ordinaciju obiteljske medicine.

Jutarnji list piše da je za konačni zaključak je li bilo propusta u postupanju i liječenju našeg novinara važno ono što će se utvrditi kod obiteljskog liječnika. Inspekciju, navode, zanima zašto se Matijanić nije cijepio protiv korone, posebno u kontekstu činjenice da je bolovao od Sjögrenovog sindroma i intersticijske bolesti pluća te sumnje na još dvije autoimune bolesti. Kod obiteljskog liječnika će se utvrditi sve o navedenim bolestima te jesu li Matijaniću bile propisane terapije i to kakve.

Također, provjerit će se i kakva je bila dostupnost liječnika obiteljske medicine, odnosno je li se Matijanić, nakon što je otkrio da je zaražen koronom, javljao svome liječniku i kakve je upute od njega dobio. Je li bio pregledan, dobio uputnicu za bolnicu ili nešto treće.

Jutarnji piše da je u utorak završen inspekcijski nalaz u splitskoj Hitnoj službi, a još traje u KBC-u Split i ordinaciji liječnika obiteljske medicine. Konačan zaključak moći će se dati kad se sve pregleda, a to se očekuje do kraja ovog tjedna.

Komentiraj