Završen treći humanitarni gaming turnir, prikupljeno 100 tisuća kuna

Nakon puna dva dana adrenalinskih dvoboja u atraktivnoj gaming areni, završilo je četvrto izdanje turnira Good Game Zagreb 2018 powered by Vipnet. Pamtit će se kao
najveće izdanje u povijesti, po rekordnom broju prijava kompanija koje su, osim iz Hrvatske, u Zagreb stigle iz Srbije, Slovenije i Austrije, čime je turnir dobio i međunarodni karakter, ali i po brojnim popratnim sadržajima koji su privukli stotine obožavatelja esport industrije.

A u legendarnom Jadran filmu okrunjene su i ovogodišnje gaming legende – tim tvrtke Valiance osvojio je prvo mjesto i veličanstveni trofej koji se nakon dvije godine seli iz ureda Rimac Automobila.

“Ovogodišnje izdanje ostvarenje je trogodišnjeg sna. Okupili smo 32 natjecateljska tima i više od 40 kompanija koje podržavaju ovu našu ideju, a upravo to je dokaz snage gaminga kao medija za razvoj poslovanja, team-buildinga, networkinga i employer brandinga. Iznimno smo ponosni na prikupljenih 100.000 kuna kojima ćemo mladim poduzetnicima promijeniti život na bolje“, poručio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global, koji će uskoro predstaviti sve detalje i najaviti događanje koje će biti posebno zanimljivo svim poduzetnicima zainteresiranima za osvajanje ove vrijedne nagrade.

Za prvo mjesto borilo se čak 192 natjecatelja iz 32 tima na domaćoj vrhunskoj gameing opremi MS i MSGW u jednoj od najpopularnijih esports igri Counter Strike:Global Offensive, a zabilježeno je više od 5287 te ubojitih pogodaka te 1196 asistencija. Tim tvrtke Valiance ove je godine pokazao najveću spremnost, koncentraciju i vještinu pa će pehar cijelu iduću godinu ponosno krasiti njihov ured u Zagrebu. Drugo mjesto pripalo je timu tvrtke Locastic dok su treće mjesto osvojili igrači tvrtke Nanobit.

Atraktivna scenografija i produkcija pretvorila je filmski studio Jadran filma u originalnu retro-futurističku arenu gdje su se mogle isprobati neke već dobro poznate ali i najnovije igre poput Rocket Leaguea, Overwatcha, PES-a kao i Phageborn, igru hrvatske developerske tvrtke Games Revolted te I hate running backwards hrvatske tvrtke Binx. U EXPO dijelu posebno zanimljiva bila je VR zona kao i Retro Corner s nekima od najstarijih igrica na svijetu koje su posjetitelje vratile u djetinjstvo i davne osamdesete godine prošlog stoljeća. Pažnju su privukli i bicikli Greyp tvrtke Rimac Automobili koji su na turnir stigli s dva aktualna modela. Burger Corner s omiljenim zagrebačkim Submarine burgerima bilo je glavno okupljalište igrača između mečeva, a sam kraj turnira obilježio je koncert osječkog hip-hop dvojca Krankšvester.

Komentiraj