Grgur Zucko/PIXSELL

NACIONALNO VIJEĆE MOSTA ODLUČILO Novi mandatar biti će Božo Petrov

Nakon završetka sastanka između MOST-a nezavisnih lista i SDP-ove koalicije Hrvatska raste, izjave za novinare dali su čelnik MOST-a Božo Petrov te predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Milanović je novinarima samo kratko poručio: “Čekamo do sutra”, javlja HRT.

Božo Petrov ponovio je kako je Most zbog prava jednakosti dao pravo i Domoljubnoj koalicjii da se predomisle. Izrazio je nadu da će oni prihvatiti poziv. Okupljenim je novinarima rekao kako su se u MOST-u dogovorili oko premijera, ali da će njegovo ime objaviti nakon što dobiju odgovor HDZ-a.

Na današnjem sastanku Nacionalnog vijeća MOST-a nezavisnih lista odlučeno je kako bi mandatar nove vlade trebao biti čelnik MOST-a Božo Petrov, neslužbeno se doznaje. Mjesto predsjednika Sabora, pak, ponuđeno je SDP-u.

Podsjetimo, pregovori su se danas nastavili između MOST-a nezavisnih lista i koalicije Hrvatska raste, koja je jučer prihvatila njihove uvjete. Iako je Božo Petrov sinoć poručio kako su Domoljubnoj koaliciji ‘vrata zatvorena’ nakon što je Tomislav Karamarko zajedno sa suradnicima napustio sastanak odbivši potpisati prijedloge, MOST je danas Domoljubnoj koaliciji dao još jednu priliku i ponovno ih pozvao na započete razgovore.

“Kao što smo i prije za SDP, tako sada vrata ponovno ostavljamo otvorena i za HDZ”, rekao je u nedjelju Mostov izabrani saborski zastupnik Miro Bulj nakon završetka sjednice Nacionalnog vijeća MOST-a.

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je u u emisiji Nedjeljom u 2 HTV-akako misli da će u utorak imati mandatara. “Očekivali smo da će obje strane potpisati ono na što su prethodno pristale, ali to se nije dogodilo. SDP je još prije odustao pa se predomislio, a HDZ je mišljenje promijenio jučer. Očekujemo još neke promjene”, rekla je i također poručila kako su njihova vrata otvorena i za treću stranu.

Most nezavisnih lista pozvao je Hrvatsku demokratsku zajednicu i Domoljubnu koaliciju da se do ponedjeljka, 21. prosinca do 16 sati očituju žele li se uključiti u započeti proces, ali bez ikakvih dodatnih uvjeta koji bi mijenjali dokument koji su već potpisale dvije strane.

Ako se Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija ne očituju do navedenog roka, proces će se dalje odvijati između dvije strane potpisnice dokumenta o preliminarnome okviru dogovora, u kojem postoji trajna otvorenost uključivanja treće strane, ali u onu fazu i u onim okvirima koji budu prihvaćeni konsenzusom dviju strana potpisnica dokumenta, priopćio je u nedjelju Most.

Komentiraj