ZAVRŠEN SASTANAK Milanović i Karamarko bez komentara, Petrov: “Očekujemo da će se stvari razriješiti u iduća 24 sata”

Petar Glebov/PIXSELL

Sastanak čelnika MOST-a nezavisnih lista i koalicija Hrvatske raste i Domoljubne koalicije trajao je u petak gotovo dva sata. Na njemu se raspravljalo o definiranju mandatara za sastav Vlade te drugih pozicija, uključujući i Sabor. Ipak, ništa nije dogovoreno.

Predsjednici SDP-a i HDZ-a, Zoran Milanović i Tomislav Karamarko sastanak su napustili bez riječi, a kratku je izjavu dao samo čelnik MOST-a Božo Petrov. “Sastanak je bio pozitivan. Razgovori se nastavljaju sutra. Očekujemo da će se stvari razriješiti u iduća 24 sata”, poručio je.

Karamarko uoči sastanka: Ovo je problem koji već dosta dugo tlači naše građane

Čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko na ulazu je rekao kako i on poziva na zajedništvo, ali ono koje je utemeljeno na realnim osnovama.

“Želim reći da Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om želi naći brzo rješenje i izlaz iz ovog problema. Ovo je problem koji već dosta dugo tlači naše građane. Vjerujem da će unutra sastanak biti u dobrom tonu i u dobrom raspoloženju jer jedini koji danas imaju pravo na povišeni ton su naši građani”, rekao je Karamarko.

Dodao je kao se nada da će biti dobra atmosfera te da će se dogovoriti. “Mi smo u našem priopćenju i zaključcima rekli koji su naši okviri. Mislim da su pošteni i dobri i da se svi unutra možemo naći”, poručio je.

Danas je već održan jedan sastanak u sjedištu Mosta, na kojemu su predstavnici Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste razgovarali koje su to ključne reforme koje treba provesti u sljedećem razdoblju. Nakon trosatnog sastanka predstavnici sve tri strane izrazili su zadovoljstvo ispregovaranim.

Komentiraj