ZAVRŠEN SASTANAK KOD BUTKOVIĆA: “Ako ne dođe do povećanja plaća, idemo u štrajk”

Članovi Sindikata prometa i veza i Udruge sindikata vozača i prometnih radnika danas su se sastali s ministrom prometa Olegom Butkovićem, tražeći bolji položaj vozača u javnolinijskom prijevozu, povećanje plaća te izradu granskog kolektivnog ugovora.

“Ministar je podržao prijedlog o dobivanju statusa službenih osoba. Rekao je da će nam pomoći koliko može da vozači dobiju status službene osobe”, kazao je nakon sastanka predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak.

Anto Jelić kazao je kako će do 9. rujna vidjeti kako će to funkcionirati. “Ako se predstavnici poslodavaca, Ministarstva financija i Vlade ne mogu dogovoriti oko izrade novog granskog kolektivnog ugovora i povećanja plaća, inače 9.9. idemo u štrajk”, poručio je.

Dodao je kako im današnji sastanak ništa ne znači, te kako će 9. rujna zaista biti štrajk ukoliko ne bude vidljivih pomaka. “Ništa konkretno još nije doneseno. Očekujemo konkretne zaključke i pomake. Ima dobre volje od strane ministra. Kad vidimo prve rezultate pregovora, onda ćemo donositi odluku o eventualnoj odgodi štrajka. Naš cilj je da se napravi granski kolektivni ugovor kojim će se povećati plaće”, zaključio je Jelić.

Vozači autobusa danas kod Butkovića, žele status službene osobe

Komentiraj