ZAVRŠEN SASTANAK HDZ-A Možemo razgovarati i o nestranačkom premijeru, nismo za tripartitnu vladu već neko drugo rješenje

Slavko Midzor/PIXSELL

Članovi Hrvatske demokratske zajednice danas su u hotelu Panorama razgovarali o zahtjevima MOST-a o tripartitnoj vladi i nestranačkom premijeru. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako nisu za tripartitnu vladu, ali da za neko drugo rješenje.

“Mi pozivamo na daljnje razgovore kolege iz Mosta i ako s njima formiramo saborsku većinu mislim da će Hrvatskoj biti potreban konsenzus, a to uključuje i treću stranu”, rekao je Karamarko dodajući kako mogu razgovarati i o nestranačkom premijeru.

“Imamo i mi neke svoje prijedloge. Večeras ćemo to staviti na papir i nastavljamo razgovore. O svemu možemo razgovarati. Svetih imena nema, nedodirljivih nema”, dodao je. Istaknuo je kako će nastojati realizirati sve svoje ciljeve i zahtjeve, ali i napomenuo kako je sve na stolu. “Zašto? Cijelo vrijeme govorimo o paketu o kojima treba razgovarati. Nemamo parlament u ovom trenutku”, kazao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako su oni otvoreni. “Zoran Milanović je postao sinonim za jedan dio iracionalnog govora i ne znam zašto bi njegove izjave bile relevantne”, rekao je i demantirao da su od Branimira Glavaša i HDSSB-a tražili potporu za Vladu. Objasnio je kako njihovi ljudi razgovaraju, pa se sigurno razgovaralo i s njim, prenosi N1.

Komentiraj