Davor Visnjic/PIXSELL

ZAVRŠEN SASTANAK HDZ-a Milošević: ‘Postoji parlamentarna većina koja je spremna podržati Marića’

Danas nešto prije 18 sati završio je sastanak Predsjedništva HDZ-a. Izjave medijima dali su Domagoj Ivan Milošević i ministar financija Zdravko Marić.

‘Danas smo na sastanku Predsjedništva utvrdili pet koraka, kazao je je Domagoj Ivan Milošević, prenosi Nova TV. ‘Predsjedništvo je potvrdilo aktualnog ministra financija Zdravka Marića za novog mandatara. U četvrtak će se glasovati o povjerenju aktualnom premijeru Tihomiru Oreškoviću’, dodao je te nastavio: “Bilo bi dobro da premijer sam da ostavku. Vlada je došla do slijepe ulice.”

Milošević je također rekao kako je sve navedeno jednoglasno odlučeno na Predsjedništvu stranke. “Mi smo spremni i razgovaramo sa svima u Saboru koji su svjesni političkog trenutka”, istaknuo je.

Ministar financija i predloženi novi mandatar HDZ-a za premijera Zdravko Marić kazao je: “Iskoristio sam priliku na Predsjedništvu da izrazim osjećaj da sam počašćen i da izrazim da sam svjestan velike odgovornosti. Imao sam prilike u raspravi reći i svoja mišljenja”, dodao je, piše Dnevnik.hr.

Na pitanje je li tražio jamstvo od HDZ-a da postoji podrška od 76 ruku u Saboru, Marić je samo rekao da kao legalist gleda koji je u ovom trenutku idući korak. “Ministar sam financija u ovom trenutku, dobio sam povjerenje HDZ-a za mandatara”, rekao je no na pitanje novinara ne boji li se iste sudbine kao i aktualni premijer Orešković, Marić nije htio komentirati. “Pitanje strahova i sudbina ne želim špekulirati. Duboko sam svjestan momenta u kojem se nalazimo”, kazao je, prenosi Dnevnik.hr. “Moji kontakti u gospodarskim krugovima mi govore da je u ovom trenutku bitna stabilnost u državi”, dodao je.

Na kraju je Domagoj Ivan Milošević poručio kako Postoji apsolutna parlamentarna većina koja je spremna podržati Zdravka Marića. “Potencijal postoji, ljudi koji to mogu provesti postoje”, zaključio je Milošević.

 

Komentiraj