Tomislav Miletic/PIXSELL

ZAVRŠEN SASTANAK DOMOLJUBNE KOALICIJE Milošević: “Svi su dobrodošli, zasad imamo 65 zastupnika”

U utorak je u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice održan sastanak Domoljubne koalicije. Nakon završenog sastanka novinarima su se obratili Domagoj Ivan Milošević, Darinko Kosor i Krešimir Beljak.

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan milošević kazao je kako bez zastupnika Mosta nezavisnih lista imaju 65 zastupnika, a sa strankom Bandić Milan 365 68 zastupnika. “Svi su dobrodošli. Vjerujemo u parlamentarnu većinu. Prvi korak je u četvrtak – izglasavanje nepovjerenja Oreškoviću”, rekao je Milošević. Na novinarsko pitanje imaju li 76 ruku, odgovorio je: “Da, imamo”.

Dodao je kako će nova Vlada, na čelu s Zdravkom Marićem, obaviti reforme o kojima cijelo vrijeme pričaju. “Odgovornost je i svakog zastupnika u Saboru, jer Hrvatska nema vremena. Građani nemaju strpljenja”, poručio je. Marić se, dodao je, razlikuje od Oreškovića jer je cijeli život živio u Hrvatskoj i bolje razumije politički kontekst za obavljanje tako odgovorne dužnosti.

“Vrata su MOST-u otvorena ali se ovaj put mora znati redoslijed događaja”, kazao je Milošević.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak rekao je kako će oni glasati za opotiv Tihomira Oreškovića. “Dajemo HDZ-u palicu u ruke da krene u skupljanje nove paramentarne većine i nadamo se da će u tome uspjeti”, rekao je Beljak.

Na pitanje ima li Zdravko Marić izborni legitimitet, Beljak kaže kako je Marić ipak nešto radio u vladi. “Radio je kao pomoćnik ministra i tajnik, ima više legitimiteta nego netko drugi”, istaknuo je.

Darinko Kosor je istaknuo kako 80 posto hrvatskih građana nije zadovoljno trenutnom situacijom. “Na nama je da riješimo tu situaciju ili idemo na nove izbore već u srpnju. Nema logike da je premijer netko tko nema većinu. Prvi korak je u četvrtak a onda ćemo vidjeti dalje”, rekao je predsjednik HSLS-a.

Komentiraj