Tyger Lamb

Završen jubilarni Demofest – zagrebački bend Tyger Lamb osvojio drugo mjesto

Najveći regionalni festival demo bendova i domaćin odličnih koncerata, Demofest, održao se po deseti put ovaj vikend u Banja Luci te je priređen pravi glazbeni spektakl.

Publika koja je ispunila svaki kutak tvrđave Kastel oborila je sve rekorde desetogodišnjeg festivala. Posjetitelji su na vrhuncu večeri pozdravili nove pobjednike Demofestovog natjecanja za demo bendove – grupu Slonz iz Šapca, koja je osvojila snimanje i produkciju debitantskog albuma, dok su drugo mjesto osvojili Tyger Lamb iz Zagreba, a trećeplasirani su Wolfram iz Novog Sada.

Iz zagrebačkog benda Tyger Lamb priznaju da su se prijavili u posljednjem trenutku te da zbog jake konkurencije nisu mislili da će proći u finale:

“Došli smo prezentirati svoj rad i šokirali smo se prolaskom u finale, a kamoli osvajanjem drugog mjesta. Demofest je odlična prilika koju smo iskoristili da se predstavimo široj publici i svakako najbolji mogući početak za svaki bend, a ujedno smo se dobro proveli u ugodnom društvu domaćina i ostalih posjetitelja“.

Emotivno najsnažniji trenutak dogodio se na Basstion bini, kada su na nju stupili bendovi ZAA i M.O.R.T. i zajedno izveli pjesmu “Ne odustajem”, novu himnu Demofesta.

Dvije grupe koje su najbolji primjeri Demofestove glazbene čarolije i utjecaja ovog festivala na domaću glazbenu scenu, upravo su pobjedama na Demofestu izašle iz anonimnosti, postale nove regionalne zvijezde i došle do točke da publika zajedno s njima pjeva svaki stih.

Ove godine bilo je 50 natjecateljskih bendova, a čak 12 bendova dolazi iz Hrvatske pa su tako uz drugoplasirani Tyger Lamb na glavnoj, Basstion bini ovogodišnjeg Demofesta, natjecali se: Bad Mashrooms, Disco Occulto, Harvo Jay, Ischariotzcky, Neće to na dobro, Pale Origins, Slow Motion Suicide i Detroit Groove Gang, a bendovi koji su svirali na Beton bini su: MamurlooK, Polarity of Life i Kraya.

Pored natjecateljskog dijela za demo bendove posjetitelji su mogli uživati i u koncertima poznatih domaćih i stranih izvođača poput Dubioze Kolektiv, Ede Maajke, Lačnog Franza, Freemasonsa, Rudimentala, Markyja Ramonea i mnogih drugih

Ovaj mali festival iz Banjaluke za jedno desetljeće ucrtao se na svjetske festivalske mape, a mnoge mlade glazbenike iz garaža i podruma izvukao na veliku scenu.

Komentiraj