Završen je najveći foto natječaj na svijetu, pogledajte pobjedničke fotografije

‘Naš svijet je lijep’ bio je moto ovogodišnjeg ‘CEWE Photo Awarda’, najvećeg foto natječaja na svijetu. Amateri i profesionalci iz 170 zemalja svijeta prijavili su više od 600 tisuća fotografija, a žiri, kojim je predsjedao poznati francuski fotograf Yann Arthus-Bertrand. odabrao je pobjednike u deset kategorija.

Natječaj je i ove godine imao humanitarni karakter, te je za svaku prijavljenu fotografiju donirani 0,10 eura, a rekordna suma od 60.628,90 eura pripast će obrazovnom projektu na Haitiju.

Žiri u sastavu Yanna Arthus-Bertranda, Christie Goodwin, Ulla Lohmann, Martin Rak, Kai Pfaffenbach, Petra Horn i dr. Christian Friege glasovali su za uži izbor fotografija ovogodišnjeg CEWE Photo Award-a. Tijekom virtualnog paneuropskog zasjedanja žirija, stručnjaci su odabrali po jednu pobjedničku fotografiju iz deset različitih kategorija. Koja će od tih fotografija biti ukupni dobitnik CEWE Photo Award-a 2021., bit će objavljeno na svečanosti u Berlinu 16. rujna.

PHOTO: CEWE Photo Award 2021

“Ove je godine još je važnije podsjećati se na lijepe strane svijeta. Prijavljeno je 606.289 fotografija iz cijelog svijeta koje dokumentiraju raznolikost i ljepotu naše planete. Priče iza mnogih fotografija duboko su nas dirnule”, poručio je Christian Friege, izvršni direktor CEWE-a i član žirija CEWE Photo Awarda.

“Jako sam sretan i ponosan što sam drugi put predsjednik ovog žirija i ponovno sam fasciniran kvalitetom fotografija. To je uistinu najljepši foto natječaj u kojem sam ikad sudjelovao”, naglasio je predsjednik žirija Yann Arthus-Bertrand.

“Motivi nisu uvijek bili savršeni – i to je ono što meni pokazuje ljepotu našeg svijeta”, kaže Petra Horn iz SOS Dječjeg Sela International. Posebno ju raduje fotografija djece koja se smiju, Hartmuta Schwarzbacha iz Njemačke, a koja je pobijedila u kategoriji “Ljudi”.

Komentiraj