Završavaju upisi u dječje vrtiće. Roditelji zabrinuti, Tomašević poručuje da rade sve što mogu

U ponedjeljak završavaju upisi u zagrebačke dječje vrtiće za iduću pedagošku godinu, a nedostatak mjesta i dalje je velik problem. Zbog nove zakonske odredbe, prema kojoj četverogodišnjaci imaju prednost pri upisu, mnoga djeca jasličke dobi mogla bi ostati neupisana, a njihovi roditelji primorani ostati kod kuće umjesto odlaska na posao.

“Morat ću biti doma. Nemam druge opcije. Za privatni vrtić je preskupo, ne isplati mi se. Morat ću dati otkaz i biti kući”, izjavila je Žana, majka dvoje djece, koja je ove godine poslala prijavu u dva vrtića za svog 10-mjesečnog sina. Za HRT ističe da ne zna hoće li uspjeti dobiti mjesto u vrtiću.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi da čine sve što mogu. ” Zapošljavamo treće odgajatelje kako bi u vrtićkim i jasličkim skupinama bilo lakše raditi odgajateljima s toliko djece. Zatim odgajateljima koji su bili na ugovor na određeno, dajemo ugovor na neodređeno kako bi imali sigurniji status i ostali u vrtićima. Idemo i u nova zapošljavanja jer su potrebni i novi odgajatelji. Isto tako povećavamo subvenciju za privatne dječje vrtiće koji će primiti onu djecu koja se neće moći primiti u gradske vrtiće”, rekao je Tomašević.

Rezultati upisa za iduću pedagošku godinu znat će se do kraja lipnja.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner