Zavadlav poručio bratu: “Ostani u komuni,ne mogu te više čuvati”

U srijedu je nastavljano suđenje Filipu Zavadlavu, optuženom za trostruko teško ubojstvo u središtu Splita početkom godine kada je rafalima iz kalašnjikova ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).

Tereti ga se i za općeopasnu radnju (jer su hici pogodili automobil u prolazu, a moglo je sve završiti s više žrtava) te nedozvoljeno držanje oružja, no glavni krimen je likvidacija trojice mladića, za što može dobiti do 50 godina zatvora.

Za danas je bilo predviđeno saslušavanje Ante i Stanislava Zavadlava, oca i brata optuženog, ali oni su iskoristili svoje pravo i odbili svjedočiti.

Zavadlav je u jednom trenutku s optuženičke klupe poručio bratu: “Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam.” Brat Stanislav je, prije nego što je izašao iz sudnice, zamolio sutkinju da razgovara s bratom, piše 24sata.

Prvi svjedok ispričao je što se dogodilo na sam dan ubojstva – Filip ga je zvao više puta, bio je uznemiren i vikao je na telefon. On ga je pokušavao smiriti i rekao da će se naći. Razgovarali su u više navrata. Kada je svjedok saznao što se dogodilo znao je da se radi o Filipu jer ga je prepoznao na snimci, po hodu, piše 24sata.

Drugi svjedok je rekao kako se s Filipom do tada nije čuo tri godine, a Filip mu je pričao o djevojci s kojom je prekinuo. Svjedok je na sudu ispričao i kako mu je Filip u 3 ujutro poslao poruku u kojoj je stajalo: “Moli za moju dušu”. Kasnije tog dana Filip je krenuo u krvavi pohod.

Oba svjedoka su rekli kako su znali da je Filip nabavio kalašnjikov.

Jedan od svjedoka rekao je da je Filip kazao da mu puška treba za samoobranu. Zajedno su išli na područje Trogira gdje su pucali iz nje. Ispucali su oko 30 metaka.

PHOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon ročišta novinarima se ispred suda obratio Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić.

“Svjedoci su govorili o njegovom psihičkom stanju, o njegovom misaonom sklopu koji je bio dezorganiziran i disociran, to znači da je bio u granično psihološkom, psihijatrijskom momentu. On nema shizofreniju, ali je granični slučaj. Ti svjedoci će pomoći vještacima da utvrde je li bio potpuno ili smanjeno neubrojiv. A to će pomoći i meni”, rekao je Šerić.

Iputan kad očekuje kraj suđenja, Šerić kaže da bi to moglo biti već u petak jer ni tužiteljstvo ni obrana nemaju bnovih svjedoka. “To ne znači da će biti završne riječi i presuda”, rekao je.

Na pitanje u kakvom je stanju Fili Zavadlav, rekao je: “Izgleda dobro, ali ja vam tvrdim da nije dobro”.

 

Komentiraj