Zavadlav je u izolaciji, njegov odvjetnik ne može k njemu do ponedjeljka

Filip Zavadlav, 25-godišnji pomorac, koji je u subotu u Splitu ubio tri osobe, nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Kako piše Index, Zavadlav se nalazi u izolaciji, što znači da nema kontakt s drugim pritvorenicima i zatvorenicima.

Njegov odvjetnik Branko Šerić kazao je da je svog branjenika želio odmah posjetiti, no da to ipak može učiniti najranije tek u ponedjeljak. “To je zasigurno točno. To tako mora biti i zbog njegovog psihičkog stanja i zbog sigurnosti. Takva je procedura”, objasnio je izolaciju Šerić.

Dodao je da su posjete u ponedjeljak i srijedu. “Ja ga ne mogu posjetiti prije ponedjeljka, iako sam to htio odmah učiniti. To je trebalo i meni i njemu”, rekao je Šerić za Index.

Šerić je jučer odlučio odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika. Naime, pokaže li se da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje.

Zavadlav je, podsjetimo, u subotu kalašnjikovom ubio trojicu muškaraca u samom centru Splita, u ulici Šperun i Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je nešto kasnije preminuo u bolnici. Policija je dva sata i 45 minuta nakon ubojstva u Splitu uhitila 25-godišnjeg Zavadlava i protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj