ZAUSTAVLJANJE IZBJEGLICA Trump predložio gradnju zida u Sahari

Američki predsjednik Donald Trump predložio je izgradnju zida u Sahari koji bi pomogao u rješavanju europske migrantske krize, izjavio je španjolski ministar vanjskih poslova Josep Borell, a prenose španjolski mediji.

“Zatvaranje luka nije rješenje a nije rješenje ni gradnja zida u Sahari kao što mi je nedavno predložio predsjednik Trump”, rekao je Borrell na ručku u Madridu u utorak.

Španjolska sve atraktivnija destinacija za migrante i izbjeglice s obzirom na to da Turska zaustavlja čamce koji plove za Grčku preko Egejskog mora, a Italija je nedavno počela oštro suzbijati priljev migranata iz Libije uz pomoć obalne straže te zemlje. Španjolska je nedavno prestigla Italiju te postala vodeća članica EU-a po broju pristiglih migranata.

List El Pais preno je Borrellovu izjavu u video snimci na svojoj internetskoj stranici. Sahara, koja zauzima većinu Sjeverne Afriku, od sjevera prema jugu je široka 2000 km a od istoka prema zapadu 5000 km.

Nitko iz ureda za odnose s javnošću američkog veleposlanstva u Madridu nije bio dostupan za komentar Trumpovog prijedloga, navode španjolski mediji.

Komentiraj