EPA/Francisca Meza

ZATVORSKA POBUNA U MEKSIKU Poginulo 52 ljudi, još 12 ozlijeđeno

U velikoj zatvorskoj pobuni i požaru u zatvoru u blizini Monterreyja na sjeveru Meskika poginula je 52 ljudi, a još je 12 ozlijeđeno, prenose svjetski mediji. Pobuna je izbila u zatvoru Topo Chico noćas iza ponoći.

Iz kompleksa zgrada šikljao je gusti dim, ali dužnosnici države Nuevo Leon izvijestuili su kako je situacija pod kontrolom i kako nitko od zatvorenika nije pobjegao. Pred zatvorom se skupio velik broj ljudi, većinom obitelji zatvorenika.

“Želim znati da je moja kćer dobro. Nalazi se u ambulanti, unutra ima i djece”, rekla je jedna žena.

Pobuna je izbila samo nekoliko dana uoči papinog posjeta zatvoru u sjevernom gradu Ciudad Juarez, području poznatom po nasilju između narko kartela.

“Dogodila se tragedija”, rekao je guverner Nuevo Leona Jaime Rodriguez. “Policija je oformila sigurnosni kordon i nitko nije pobjegao. Sve je stavljeno pod kontrolu oko 1:30 sati”, rekao je državni glasnogovornik.

Lokalni mediji objavili su kako su zatvorenici zapalili jednu od četiri zgrada zatvora, zapalivši namještaj i smeće. Motivi zatvorske pobune nisu jasni. Neki sumnjaju kako je potaknuta pokušajem bijega zatvorenika iz Zetas kartela.

Komentiraj