Zatvorene su prve benzinske crpke: “Morali smo! Gubitak koji radimo…”

Kako je i najavljeno, prve benzinske postaje zatvorile su svoja vrata – otkrio je to u utorak ujutro za Hrvatski radio Armando Miljavac iz Udruge malih trgovaca naftnim derivatima.

Miljevac je rekao da je svoju benzinsku crpku zatvorio – još jučer. “Morali smo. Gubitak koji radimo na toj postaji… To je jedno demonstrativno zatvaranje da ljudi shvate da to nije hir, mi smo u velikim problemima. Da ne pričamo samo, htjeli smo poduzeti korake koji su neminovni u ovoj situaciji”, istaknuo je.

Prema njegovim saznanjima zatvoreno je još 5,6 crpki. “Što zbog nedostatka i nedostupnosti goriva. Na tržišta nema dovoljnih količina, nismo ih ni dosad imali. Mi smo kao tvrtka dobivali 50 posto potrebnih količina. Bojimo se da sve ovo neće dobro završiti i da će biti poremećaja na tržištu”, naglasio je.

Zahvalio se Vladi što pomaže s fiksiranjem cijena, no istaknuo da se i dalje radi s osjetnim gubitkom. “Naš problem je što mi to radimo već 9. mjesec. Radimo s maržama koje nisu dostatne za pokrivanje troškova, a sad više nemamo ni novaca. Jednostavno nemamo kamo”, rekao je za Hrvatski radio.

Štern: “Prestanak rada malih distributera u sredinama u kojima oni rade je poguban za cijelu državu”

Komentiraj