EPA/FEHIM DEMIR

Zatvorena birališta u Stolcu, izlaznost 75 posto

Sva biračka mjesta zatvorena su u 19.00 sati u Stocu, a izbori na koje je izašlo 75 posto birača su protekli bez problema nakon što su morali biti ponovljeni zbog nasilja kojega su izazvali članovi bošnjačke Inicijative za Stolac tijekom glasovanja početkom listopada prošle godine.

Prema navodima člana Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH Vlade Rogića izbori u Stolcu protekli su bez ikakvih problema i zabilježen je povećan broj  birača.

Prema informacijama iz SIP-a na redovitim biračkim mjestima glasovalo je 7.566 ili 75,57 posto birača.

Prve preliminarne rezultate ponovnih izbora u općini Stolac s redovnih biračkih mjesta, SIP BiH će objaviti oko 22:00 sata, dok će preliminarni nepotpuni rezultati za općinsko vijeće biti objavljeni oko ponoći.

U HDZ-u BiH su uvjereni da je njihov kandidat za načelnika Stjepan Bošković, koji je i u prošlom mandatu bio načelnik, pobijedio na izborima navodeći da je za njega glasovalo oko 4.300 birača.

U utrci za načelnika općine bio je i Mato Komšić iz malo poznate Socijaldemokratske fronte.

S lista za izbore uklonjen je bošnjački kandidat Salmir Kaplan koji je zajedno s još nekoliko članova bošnjačke Inicijative za Stolac izazvao nasilje na izborima 2. listopada uključujući premlaćivanje dvojice članova lokalnog izbornog povjerenstva u Stolcu zbog čega je protiv njega podignuta optužnica.

Komentiraj