Zatvorena birališta u Mostaru, odaziv do 16 sati 40,32 posto

Birališta za lokalne izbore u Mostaru zatvorena su večeras u 19 sati, a Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine priopćilo je da je do 16 sati glasovalo 38.692 birača, odnosno njih 40,32 posto, prenosi vecernji.ba, bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista.

Ukupan odziv Mostaraca i Mostarki na današnjim izborima SIP BiH će priopćiti večeras u 21 sat, a prve rezultate će objaviti u ponoć.

Promatrači koalicije “Pod lupom” rekli su danas kako ohrabruje činjenica da do sada nije bilo većih kršenja izbornih pravila. No vraćanje birača sa biračkog mjesta jer njihovo ime nije bilo na Izvodu iz Središnjeg biračkog popisa je zabilježeno na više od 50 posto biračkih mjesta.

Građani Mostara imali su mogućnost glasovati na 150 redovitih biračkih mjesta, 16 biračkih mjesta u odsutnosti, na jednom biračkom mjestu za glasovanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formirano je i 20 redovitih mobilnih timova.

Biralo se 35 vijećnika u Gradsko vijeće Mostara, među 370 kandidata. Na glasačkim listićima se nalazio se 31 politički subjekt od čega 22 političke stranke, četiri koalicije, jedna lista neovisnih kandidata, te četiri neovisna kandidata.

Komentiraj