Istražni sudac Županijskog suda u Splitu je zbog nekoliko kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta odredio zatvor 44- godišnjaku iz Muća kod kojega je policija u petak predvečer pronašla 13- godišnju djevojčicu za kojom su roditelji i policija tragali puna četiri dana, doznaje se u ponedjeljak u Državnom odvjetništvu.

Zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je i drugi prijedlog odvjetništva, da mu se odredi zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odbijen jer 44-godišnjak do sada nije bio osuđivan.

Muškarac iz Muća (44) je priveden u petak nakon što je policija u njegovoj kući pronašla maloljetnicu koja je četiri dana prije odšetala iz apartmana u Tučepima u kojem se zajedno s roditeljima, s kojima živi u Njemačkoj, nalazila na godišnjem odmoru. Za njom je potraga trajala četiri dana, a policija je na njenom profilu društvene mreže pronašla dokaz po kojem je bilo vidljivo kako se djevojčica prethodno dopisivala s 44-godišnjakom.

Pronađena je u njegovoj kući, a kako je 44- godišnjak rekao policiji tijekom kriminalističkog istraživanja djevojčicu je ukrcao u svoj automobil na Jadranskoj magistrali gdje je stopirala. Navodno mu je rekla da je progone. Kazneno je prijavljen zbog kaznenih djela upoznavanja djece s pornografijom, mamljenja djece za zadovoljavanje spolnih potreba i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina jer je djevojčicu pipao po tijelu.

Komentiraj

FOTO:FaH/ Damir SENÈAR/ ik
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.