ZATVARANJE BALKANSKE RUTE: Makedonija zatvorila granicu za ilegalne migrante

FaH

– Makedonija je “u potpunosti” zatvorila svoju granicu za ilegalne migrante nakon što su Slovenija, Hrvatska i Srbija najavile oštra nova ograničenja za ulazak migranata, izjavio je u srijedu jedan policijski dužnosnik.

Tisuće migranata blokirane su na grčkoj strani makedonske granice. Makedonija je propuštala samo mali broj Sirijaca i Iračana, ali sada je i to prestala nakon što su susjedne zemlje pojačale ograničenja.

“U potpunosti smo zatvorili granicu”, rekao je za Reuters policijski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.
Prema makedonskom ministarstvu unutarnjih poslova, nijedan migrant nije ušao iz Grčke u utorak.
“Makedonija će djelovati u skladu s odlukama koje donesu druge zemlje na balkanskoj ruti”, rekao je glasnogovornik ministarstva.
Oko tisuću migranata ostalo je blokirano u izbjegličkom logoru na makedonskoj strani granice sa Srbijom dok je više od 400 na ničijoj zemlji između Srbije i Makedonije. Oni se odbijaju vratiti natrag u Makedoniju, a nije im dopušteno da uđu u Srbiju.
Slovenija, Hrvatska i Srbija priopćile su u utorak da će uvesti nova ograničenja za ulazak migranata. Odluke su objavljene nekoliko stai nakon što su čelnici EU-a proglasili okončanje masovnih dolazaka migranata u bogate europske zemlje.

Komentiraj