Zatvaraju se dječja igrališta diljem Hrvatske: ‘Policija i komunalni redari će kontrolirati’

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19 u Zagrebu se obustavlja rad sportskih građevina ustanove Upravljanje sportskim objektima na razdoblje od 30 dana.

Iz Grada mole korisnike otorenih objekata, kao što su Jarun i Bundek, da se zbog osobne sigurnosti i sigurnosti drugih korisnika pridržavaju zadanih protuepidemijskih mjera te strogih mjera socijalnog distanciranja.

[OBAVIJEST Upravljanje sportskim objektima]Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka…

Posted by Grad Zagreb Službena stranica on Friday, March 20, 2020

Donijeli su i odluku o zatvaranju dječjih igrališta u Zagrebu. Već su postavljene trake komunalnog redarstva koje će provjeravati pridržavaju li se roditelji mjera.

“Sva dječja igrališta u Gradu Zagrebu, uključujući sva vrtićka i školska igrališta i dvorišta, bit će zatvorena s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom.

Ona igrališta koja se ne mogu zaključati bit će ograđena trakama komunalnog redarstva, a na sva će se igrališta postaviti i ploče i obavijesti o zabrani njihova korištenja.

Za detalje oko Odluke koju smo prema nalogu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dužni poštovati, molimo da se obratite istom”, stoji u odluci koju potpisuje pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Odluke o zatvaranju dječjih igrališta donijeli su i Zadar te Varaždin i Rijeka.

“Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske naložio je da se sva dječja igrališta na području države moraju ograditi i zatvoriti, čime bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištima, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Prema uputi nacionalnog Stožera civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke od danas, 20. ožujka, zatvara za korištenje sva dječja igrališta na području Grada Rijeke.

Dječja igrališta ograđena su trakama te su istaknute obavijesti o zabrani korištenja. Riječ je o dječjim igralištima na kojima djeca koriste tobogane i ostala igrala čime se ostvaruje kontakt i mogućnost prijenosa zaraze.

Ovim putem još jednom pozivamo roditelje i sve građane da se pridržavaju zabrane korištenja ovih svih drugih preventivnih i higijenskih mjera i na taj način pokažu odgovornost u nastojanjima sprječavanja širenja zaraze korona virusom”, navodi se u priopćenju Gradaa Rijeke.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović rekao je jutros da će Stožer ”vjerojatno nadopunjavati mjere” koje će se odnositi na smanjenje rizika širenja zaraze. ”To se odnosi na dječja igrališta i na još neka okupljanja. Moramo zauzeti jasniji stav i o sprovodima te o svadbama. Morat ćemo naći mjeru kako da se to regulira u ovoj situaciji”, rekao je Božinović i najavio da će i policija dodatno kontrolirati igrališta.

Komentiraj