S požarišta srednjeg i sjevernog Velebita upućen je zahtjev za dva kanadera, dronom se izviđa teren iz zraka i traži i adekvatna lokacija za helikoptersko dopremanje spremnika s vodom, tzv. kruške, rekao je u četvrtak županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović, nakon što je ranije danas izvijestio detaljnije o aktivnostima vatrogasnih postrojba.

Prema Ostovićevim riječima požar jest pod nadzorom, ali nije lokaliziran, već se stalno širi i to treba zaustaviti, poglavito u dijelu Nacionalnog parka “Sjeverni Velebit”.

Zbog promjene smjera vjetra nešto je bolje u predjelu Mirovo, gdje ima kuća, jer je tamo sada samo veliko zadimljenje, ali se vatra nije spustila prema kućama.

“Za sada nema opasnosti za kuće, ali će se tijekom dana tamo osim svježih vatrogasnih snaga, uputiti i šumari sa šumskim traktorom, da se spriječi nova opasnost”, rekao je Ostović.

Požar na dijelu srednjeg i sjevernog Velebita aktivan je osam dana, a sada je vatrena fronta duga oko devet kilometara. Opožareno je gotovo 140 hektara, no aktivno je i požarište u blizini Tulovih greda, koje su dio Parka prirode Velebit.

Jučer je buknuo požar i na predjelu Krbave u općini Udbina, rekao je u četvrtak Hini županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović.

Komentiraj