Zatajio broj korisnika, nije poštivao epidemimološke mjere: Uhićen vlasnik ilegalnog doma za starije u kojem su preminule dvije korisnice

Koprivničko-križevačka policija dovršila je istragu nad 55-godišnjakom s područja te županije zbog sumnje da je počinio teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi i širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Odumnjičeni je u ilegalnom domu pružao smještaj i skrb za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, a od ožujka prošle godine u domu se nisu primjenjivale upute Zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje epidemije.

Koronavirus se tako proširio među zposlenicima i korisnicima doma, a dvije su korisnice i preminule.

Također, navodi policija, vlasnik ilegalnog doma je epidemiolozima, koji su došli testirati korisnike, zatajio broj i identitet osoba o kojima je skrbio, pa su brisovi uzeti sljedećeg dana, i to tek nakon inspekcije Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, čime je prouzročio neposrednu opasnost od širenja zarazne bolesti.

Protiv 55-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Kako je u utorak objavio portal podravski.hr, policija je u jutarnjim satima utorka stigla u starački dom, te uz prisutnost dvoje mještana obavila pretres kuće, doma, prostorija kojima se Ladislav Sabo koristi, kao i njegovog automobila.

Dva policijska službenika u uniformi osiguravala su mjesto događaja, a četvorica policijskih službenika i dvije službenice koji su bili zaštićeni bijelim odijelima i maskama obavljali su pretres. Nekoliko su puta u svoje službene automobile odnosili smeđe omotnice u kojima se čuvaju dokazi prikupljeni kriminalističkim istraživanjem.

Komentiraj