Petar Glebov/PIXSELL

Zastupnik Miroslav Šimić s liste Mosta napustio Građansku opciju grada Osijeka (GOGO)

Građanska opcija grada Osijeka (GOGO) izvijestila je u ponedjeljak kako je potpredsjednik te stranke Miroslav Šimić, koji je u Hrvatski sabor izabran na listi Mosta za 4. izbornu jedinicu, dao ostavku na članstvo u toj stranci te da ona više nije dio platforme Mosta nezavisnih lista.

U priopćenju za javnost navodi se kako su ostavci prethodili javni nastupi Miroslava Šimića vezani za sjednicu Glavnog odbora stranke GOGO od 21. prosinca prošle godine i najava nepoštovanja odluka koje je donio Glavni odbor, koji je Šimića, kao predstavnika stranke, odlučio povući iz Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista.

Dodaje se kako je Šimić svojom voljom ostao član Nacionalnog vijeća Mosta i odlučio se na samostalno političko djelovanje.

Nakon toga čelništvu stranke podnesen je prijedlog za njegovo isključenje zbog težeg nanošenja štete stranci, o kojem je trebalo raspravljati na sjednici predsjedništva te stranke,  8. siječnja, na kojoj je Šimić dao ostavku na članstvo u stranci.

Ističe se kako je, u skladu sa statutom stranke, njezino predsjedništvo donijelo odluke i o isključenju dvojice članova, koji su druge članove pismeno pozivali na bojkot rada Glavnog odbora i gašenje stranke, a koji se na odluku predsjedništva mogu žaliti Glavnom odboru.

Povlačenjem svojeg predstavnika stranka GOGO više nije dio platforme Mosta nezavisnih lista, napominje u priopćenju predsjednik stranke Miroslav Vanek.

Komentiraj