ZASTUPNICI JEDNOGLASNO ODLUČILI Ante Gotovina je počasni građanin Zagreba

HINA / Dario GRZELJ

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su jednoglasno, uz pljesak, prihvatili prijedlog zaključka o proglašenju general-pukovnika u mirovini Ante Gotovine počasnim građaninom Zagreba.

Taj prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na sjednici je obrazložila pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih.

“Pripala mi je izuzetna čast da kao pročelnica Gradskog ureda za branitelje obrazložim prijedlog gradonačelnika grada Zagreba o proglašenju general-pukovnika u mirovini gospodina Ante Gotovine počasnim građaninom grada Zagreba, o čemu će biti izrađena i uručena mu posebna Povelja”, istaknula je Helfrih. Dodala je da su razlozi za proglašenje opće poznati i misli da ih nije potrebno posebno obrazlagati.

“General Ante Gotovina proglašava se počasnim građaninom grada Zagreba radi iznimne hrabrosti, profesionalnosti i neizmjernog doprinosa uspostavi samostalnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske”, rekla je, među ostalim, Helfrih u obrazloženju.

Podsjetila je kako je dovoljno spomenuti akcije Maslenica, Ljeto ’95., Oluja, Maestral i veličanstveni povratak nakon drugostupanjske presude Haškog suda kojom je proglašen nevin, nakon što je prvostupanjskom presudom osuđen na 24 godine zatvora, kada su Zagreb i njegovi građani pripremili generalima Gotovini i Markaču veličanstven doček.

“Svim hrvatskim braniteljima, general Ante Gotovina obranio je čast sudjelovanja u oslobodilačkom i pobjedonosnom Domovinskom ratu te je kao heroj Domovinskog rata ponos hrvatskog naroda te predlažem donošenje zaključka kao u prijedlogu”, poručila je gradskim zastupnicima pročelnica Helfrih.

Gradski zastupnici nisu raspravljali, već su prijedlog zaključka o proglašenju general-pukovnika u mirovini Ante Gotovine počasnim građaninom Zagreba, bez riječi jednoglasno prihvatili te potom zapljeskali.

Komentiraj