Zastupnica HNS-a: “Romi su na Badnjak upali u kuću moje majke i isprebijali je, nepokretna je”

Saborska zastupnica HNS-a Božica Makar u srijedu je u Saboru kazala da su na Badnjak u kuću njezine 82-godišnje majke upali razbojnici, opljačkali je i isprebijali, tako da je završila u bolnici nepokretna. policija je potvrdila da je riječ o pripadnicima romske manjine.

“Policija je potvrdila da se radi o pojedincima, pripadnicima romske nacionalne manjine koji su se nedavno doselili i već imaju evidentiran niz prekršajnih i kaznenih djela”, rekla je Makar i dodala da ne želi generalizirati i reći da je romska manjina problematična, ali takav je, nažalost, velik dio pojedinca.

Došlo je do toga da se naši mještani ne usude izaći na ulice, nisu sigurni u svojim domovima”, izjavila je zastupnica iz Ludbrega u slobodnom govoru u Saboru.

“Ne tražimo ništa drugo nego da se isti zakoni primjenjuju za sve, bez obzira na to radi li se o Hrvatima ili pripadnicima pojedine manjine. Točno je da imamo premalo policije i socijalnih radnika, ali kad oni odrade svoj posao, pravosuđe bi trebalo odraditi svoj, a ne da zakaže”, poručila je.

Komentiraj