ZASTRAŠIVANJE PROSVJEDNIKA? Nakon sedmosatnih pregovora – štrajk se nastavlja!

Prosvjetarski sindikati s predstavnicima vlade danas su pregovarali sedam sati. U tih sedam sati sastanak su nakratko napustili u kasnim popodnevnim satima radi međusobnih konzultacija, a tada se neslužbeno doznalo da im nije ponuđeno ništa novo te da se ni u jednom trenutku nije razgovaralo o sindikalnom zahtjevu za povećanjem koeficijenata od 6,11 posto u prosvjeti.

Sastanak u vladi završio je u 23 sata, sedam sati nakon početka.

Na današnjem sastanku dogovor nije postignut, potvrdio je Branimir Mihalinec kada je izašao iz Banskih dvora u 23 sata.

“Pregovore nastavljamo sutra, štrajk se nastavlja. Ukoliko sutra završimo pregovore ići ćemo na referendum. Molim vas da istražite istraživanje policije popisa prosvjednika što smatramo zastrašivanjem”, rekao je Mihalinec nakon sastanka, javlja Dnevnik.hr.

Frka Petešić je nakon razgovora novinarima rekao da traže kvalitetno rješenje koje će omogućiti da se razlika kompenzira. “Razgovaramo o tome na koji način to napraviti imajući u vidu mogućnosti i činjenicu da je proračun već izglasan i da smo na kraju godine. Tražimo održiva rješenja, koja neće značiti veću presiju na porezne obveznike, a koja će u najvećoj mjeri zadovoljiti zaposlene u obrazovanju, dok se dugoročno ne riješi pitanje koeficijenata”, rekao je Frka Petešić.

O detaljima ni on nije htio govoriti, ali je potvrdio da se razgovara i o dodacima na plaću.

Komentiraj