foto HINA/ Denis CERIÆ /dc

Odgođeno glasanje u Saboru o ustavnim sucima i povjerenstvu

Mukama po osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor danas ipak nije došao kraj iako se činilo da je postignut dogovor. Nakon slaganja oko njegova osnivanja zapelo je najprije na njegovu popunjavanju, a na kraju oko redoslijeda glasanja.

Očekivalo se da će zastupnici u Saboru danas glasati o formiranju Istražnog povjerenstva za Agrokor i izboru ustavnih sudaca, no kada je u podne došlo vrijeme za glasanje, SDP-a u sabornici nije bilo pa je glasanje nekoliko puta odgađano da bi naposljetku bilo prebačeno za iduću srijedu, kako sada stvari stoje.

Nakon što su zastupnici glasali o točkama za koje ne trebaju dvije trećine zastupnika jer SDP-ovci nisu popunili saborske klupe ni do 13:30, Jandroković je odredio već treću stanku, koju su ovaj put zatražili SDP, Most, HNS i HDZ.

Činilo se da su HDZ i SDP napokon postigli dogovor o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, koje bi trebalo razjasniti političku pozadinu priče oko Agrokora. Međutim, nakon što je usprkos protivljenju HDZ-a, SDP odlučio predložiti kao članove dvojicu bivših ministara, Gordana Marasa i Orsata Miljenića, došlo je do ‘zastoja’.

Komentiraj