NACIONAL OTKRIVA KAKO JE informatički stručnjak Marko Rakar sudjelovao u sofisticiranoj istrazi o aferi Agrokor jer Državno odvjetništvo ni policija nemaju dostatne resurse te zašto je zbog toga nadzor u Županijskom državnom odvjetništvu provela i Porezna uprava

Bivša zagrebačka županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić, žena koja je bila na čelu tužiteljskog tima u predmetu Agrokor protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i njegovih nekadašnjih suradnika, angažirala je informatičkog stručnjaka Marka Rakara, odnosno njegovu tvrtku Mrak usluge, na određenim poslovima kako bi pomogao u rekonstrukciji tog predmeta. Ukupno je Rakarovoj tvrtki od lipnja prošle godine do listopada ove godine isplaćeno nešto više od milijun kuna.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakUhićen vozač koji je udario djevojčicu na pješačkom prijelazu i pobjegao
Sljedeći članakKurz vidi Austriju kao “blagoslovljeni otok” usred europskog kaosa
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.