HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆĆ

Visoki časni sud HDZ-a odlučuje o izbacivanju Tomaševića

Visoki časni sud HDZ-a danas će raspravljati o prijedlogu Predsjedništva stranke stranke da se požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke.

Tomašević, koji je optužen za obiteljsko nasilje, prije nekoliko je dana u priopćenju najavio kako će do kraja sudskog procesa istupiti iz HDZ-a, ali nije dao ostavku na funkciju župana, na što ga je pozvao predsjednik stranke Andrej Plenković, te mu dao rok do 15. siječnja.

Za očekivati je da će Visoki časni sud jednoglasno prihvatiti prijedlog stranačkog vrha, koji je stava da je Tomašević odabrao pogrešni put na štetu Požeško-slavonske županije, ali i HDZ-a, umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana, pišu 24sata.

Visoki časni sud HDZ-a čine Davor Miličević, Tomislav Vrdoljak, Ile Baković, Marija Vučković, Robert Špiljak, Zoran Čogelja i Blaženko Boban.

U srijedu navečer mediji su objavili kako će Tomašević danas ipak sam podnijeti ostavku, a navodno je za taj prevrat bio ključan poziv Vladimira Šeksa Franji Luciću. Šeks je te napise komentirao za N1.

“Ja nisam ni danas ni ovih dana uopće razgovarao s gospodinom Franjom Lucićem i ovo je čista improvizacija ili čista izmišljotina, da bih ja razgovarao s gospodinom Lucićem i da bih ja djelovao u pravcu da bih nagovarao župana Tomaševića da podnese ostavku na mjesto župana. Dakle, niti sam razgovarao s gospodinom Lucićem oko toga niti s bilo kim, a niti s gospodinom Alojzom Tomaševićem. Prema tome sve je to jedna konstrukcija, jedna velika neistina”, rekao je.

Komentiraj