Sve više županija bez novooboljelih, u Splitu preminule tri osobe, evo gdje su zabilježeni novi slučajevi

U Hrvatskoj je na koronavirus pozitivno 2047 osoba, od čega su ozdravile 1232. Dosad su zabilježeno 63 smrtna slučaja.

Redovna konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite na rasporedu je u 14 sati, a od jutra stižu informacije o broju oboljelih iz županijskih stožera.

Dubrovačko-neretvanska: Dva nova slučaja

Dvije su novooboljele osobe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Ozdravile su i dvije osobe s područja Kule Norinske. Od 112 dosad zaraženih na tom području, ukupno su izliječene 54 osobe.

Među novozaraženima je i medicinska sestra Opće bolnice Dubrovnik koja je posljednji put na poslu bila 19. travnja, a epidemiološka obrada je u tijeku, priopćio je Stožer.

Grad Zagreb: Jedan novi slučaj

Od jučer je u Zagrebu zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom. To je ukupno 464 slučajeva, a od toga je 317 oporavljenih. Situacija je povoljna. Testirano je 222 ljudi, troje je u samoizolaciji, a još 26 ih je poslano na testiranje, rečeno je na današnjoj konferenciji.

Varaždinska: Nema novooboljelih

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagreb trenutno se liječe tri osobe s njihovog područja. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, a time ukupno do sada 1296 osoba. U mjeri samoizolacije i dalje se nalazi preko 1400 osoba, a od strane PU varaždinske u protekla 24 sata zabilježena su 2 slučaja kršenja mjere samoizolacije i 46 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice, izvijestili su iz Stožera.

Splitsko-dalmatinska: Preminule tri osobe, tri nova slučaja

Stožer Splitsko-dalmatinske županije priopćio je da su u KBC Split preminule tri osobe. Radi se o muškarcu iz Splita starom 76 godina te dvjema ženskim osobama: jedna stara 84 godine (korisnica doma za starije i nemoćne u Makarskoj) i druga stara 92 godine (korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Splitu smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici). Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije još je 35 osoba ozdravilo od koronavirusa. Od ukupno 204 obrađena testa sa područja SDŽ 3 su novooboljele osobe zaražene koronavirusom. Svi novooboljeli su s područja grada Splita.

Dvoje novooboljelih su djelatnici KBC-a Split (dvije medicinske sestre). Do sada je ukupno izliječena 231 osoba. 95 osoba je hospitalizirano. 8 osoba se nalazi na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije.

104 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 7 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 477 slučajeva zaraze koronavirusom, stoji u propćenju Stožera Splitsko-adalmatinske županije.

Osječko-baranjska: Tri nova slučaja

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze, objavio je Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije.

Ukupno je dosad 120 osoba potvrđeno pozitivno na koronavirus. Sedam je novih ozdravljenih od koronavirusa, a dosad su ozdravile 74 osobe s tog područja. Među novooboljelima je i jedan zdravstveni djelatnika, priopćio je Stožer.

Zagrebačka: Nema novooboljelih

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata nije zabilježen ni jedan novi slučajb zaraze, a dosad je evidentirano 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka: Nema novih slučajeva

Nema novih slučajeva zaraze u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je županijski Stožer.

Iz Stožera su priopćili da je dosad na tom području zabilježeno 57 slučajeva kršenja mjera samoizolacije, od čega je jedna osoba samoizolaciju prekršila tri puta, a sedam osoba je mjeru prekršilo dva puta.

”Najveći broj prekršaja ovih mjera događa se na području Siska gdje je zabilježen najveći broj oboljelih od ove zarazne bolesti”, poručili su iz Stožera.

Šibensko-kninska: Troje novooboljelih

Troje je noovoboljelih na području Šibensko-kninske županije, izvijestio županijski Stožer civilne zaštite. Dvoje novozaraženih su s područja Općine Biskupija i oni kontakt prethodno oboljele osobe povezane uz kninsku bolnicu. Treći oboljeli je s područja Grada Drniša, također kontakt prethodno oboljele osobe.

Dosad je na području te županije ukupno zaraženoh 89 osoba, od čega je 41 osoba ozdravila.

Karlovačka: Bez novooboljelih

Karlovačka županija nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer. U utorak je na koronavirus testirano 30 ljudi i svi nalazi su pristigli negativni.

Iz Stožera Karlovačke županije ističu da sve na vrijeme poduzete sigurnosne mjere u zdravstvenim ustanovama pokazuju svoje dobre rezultate. Nema niti jednog zaraženog zdravstvenog djelatnika.

Ličko-senjska: Nema novooboljelih

Jedanaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupno su dosad na tom području oboljele 22 osobe od koronavirusa, od čega ih je troje izliječeno.

Brodsko-posavska: Trinaesti dan bez novog slučaja

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je da u toj županiji 13. dan zaredom nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.

Požeško-slavonska: Bez novooboljelih 29. dan

Požeško-slavonskoj županija bilježi 29. dan bez novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer. Od 22. travnja u županiji nije bilo potvrđenih novih slučajeva zaraze.

Zadarska: Nema novozaraženih

Stožer civilne zaštite Zadarske županije priopćio je da u toj županiji nema novoozaraženih osoba, pa je ukupan broj oboljelih od početka epidemije 85. Ukupno je izliječena 41 osoba, a najviše sa području Grada Zadra.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID-19 odjelu na liječenju je troje pacijenata, a troje s lakšim simptomima u bolnici u Biogradu. Nitko nije na respiratoru.

Istarska: Dvanaesti dan bez novooboljelih

Unutar 24 sata ispitano je 44 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih, izvijestili su danas iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Trenutno je na ispitivanju 25 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), javili su jutros iz Istarskog stožera.

Vukovarsko-srijemska: Jedan novi slučaj

Na području Vukovarsko-srijemske županije jedna je novooboljela osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno je na tom području dosad oboljelo 40 ljudi.

Novozaražena osoba je bila u samoizolaciji i kontakt je već ranije oboljele osobe.

Primorsko-goranska: Osmi dan bez novog slučaja

Primorsko-goranska županija bilježi osmi dan bez novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na tom području dosad je potvrđeno 35 pozitivnih osoba, od čega su četiri osobe smještene su u KBC-u Rijeka, četvero u Thalassotherapiji Crikvenica, a ostali su u samoizolaciji u svojim domovima.

Virovitičko-podravska: Nema novooboljelih

Osmi dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa na području Virovitičko-podravske županiji, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dosad je na području te županije ukupno testirano 478 osoba, a trenutačno je šestero zaraženih, od kojih dvije osobe pokazuju blage simptome bolesti, a ostalih četvero ih nema.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema novih pozitivnih

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na koronavirus su testirane 34 osobe i svi su nalazi negativni, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Iz Stožera ističu da na području županije već 14 dana zaredom nema novozaraženih.

Od početka pandemije na području županije zabilježeno je 10 slučajeva zaraze, od kojih je u međuvremenu sedmero ozdravilo.

Komentiraj