Žarko Tušek: “Snimka je autentična, Šimunić me pokušao neljudski diskreditirati”

Saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek u utorak je u Saboru dao izjavu novinarima Komentirao je sastanak s nezavisnim vijećnikom Oroslavja Viktorom Šimunićem, nakon što ga je zastupnik optužio da ga je pokušao kupiti uoči lokalnih izbora.

‘I plakate bumo riješili’: Nezavisni vijećnik iz Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti uoči lokalnih izbora

“Čovjeka sam tada prvi put vidio”, rekoa je okupljenim novinarima Tušek i dodao da je sastanak inicirao Šimunić. Tušek je naveo da je to trebao biti prijateljski sastanak, a imao je neki drugi kontekst.

“To je bio sastanak opuštenog karaktera, ja sam otvorio komunikaciju kako vidim probleme i razvoj županije. I kako sam spreman razgovarati sa svakim, pa i nezavisnim vijećnikom”, rekao je.

Tušek je poručio: “Nažalost, to je sve iskoristio za zlobnu stvar. Iskoristio je moje povjerenje”.

“To je nekorektno, neljudski, zlorabiti tako privatni dom nekog čovjeka. A i sastanak koji je on inicirao”, kazao je i dodao da je snimka autentično. No, ističe, on je na toj snimci jasno dao do znanja da ne nude političku trgovinu.

O tiskanju 25 tisuća plakata kazao je da su mu spremni pomoći. “Ja nisam rekao da bi mu financirao nego da sam mu spreman logistički pomoći, naći sponzore”, kaže. “Ali dao sam mu do znanja da i sam traži partnere”, kaže.

Da je Šimuniću nudio posao Tušek u utorak nije priznao. “Jasno sam naznačio da karikiram ako vidite kontekst razgovora. U našoj županiji javni natječaji završavaju tako da posao dobiju ljudi bliski većini iz HDZ-a”, rekao je.

O njegovom izlasku na izbore, kaže, odlučit će stranka. “Nigdje nismo razgovarali da bi ja bio kandidat za župana”, rekao je.

S premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkoviće, Tušek se čuo. Rekao je da mu je žao da se našao u kontekstu razgovora ‘s takvom osobom kojoj je bio cilj da ga se diskreditira’.

Kaže da nije s Plenkovićem bilo riječi o tome da se povuče. “Pokušao sam mu ljudski objasniti kontekst, da nismo bili motivirani nečasnim radnjama”, kaže.

Nije u transkriptu, ali želim da se zna da sam ja govorio o tome kako i gdje vidim županiju i zašto bi bilo bolje da Šimunić, ako se odluči, ostvari neku suradnju s nama”, kaže Tušek. Potencijalne istrage se, kaže, ne boji. “Odvjetnici su mi dali do znanja da postoje elementi kaznene odgovornosti osobe koja je to snimala i dovela me u situaciju da me se diskreditira”, istaknuo je HDZ-ov saborski zastupnik.

Na novinarsko pitanje je li ga sram, Tušek je odgovorio: “Nije me sram ničega. Žao mi je obitelji koju sam izložio zbog razgovora s osobom koja je zlorabila moje povjerenje”.

Viktor Šimunić u suzama: “Ovo radim za svoje nećake, za svoju djecu, za svoju zemlju”

Komentiraj