Žarište u Kutini zbog proslave diplomskog: “Situacija je dosta ozbiljna”

 

Kutina je postala novo žarište koronavirusa. Čak 12 osoba zarazilo se na zabavi u jednom OPG-u. Testirano je više od 100 ljudi, a još se čeka tridesetak nalaza.

Danas je održana konferencija za novinare stožera Sisačko-moslavačke županije. Izvijestili su da se virus proširio s proslave diplomskog na kojoj je bilo više mladih ljudi. “Posljednje vrijeme u gradu Kutini epidemiološka slika se znatno pogoršala što nam nije drago. No virus ne bira mjesto”, rečeno je.

Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je da su epidemiolozi poduzeli aktivnosti kako bi pronašli kontakte i sve ljude koji mogu biti prijetnja stavili u samoizolaciju. “Osim virusa važno je spriječiti paniku tako da vladamo točnim informacijama. Svatko od nas je odgovoran za sebe, ali i svi koji organiziraju događanja su odgovorni da to organiziraju sukladno preporukama epidemiologa. Situacija je dosta ozbiljna, volio bih reći da ovo nije ništa, ali ne mogu. To je izuzetno nezgodna situacija za Kutinu, opasna situacija”, kazao je Babić.

Gradonačelnik KUtine pozvao je sugrađane da ne osuđuju ljude koji su bili na zabavi jer, kako kaže, nisu krivi. “”Nisu oni to željeli. Trebamo imati razumijevanja za njih i trebamo se dalje pridržavati mjera”, zaključio je.

Komentiraj