Zaraženi šef stožera uhvaćen ispred kuće: “Ma izašao sam nakratko pomesti”

 

Načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozitivan je na koronavirus i mora biti u samoizolaciji, no portal 034portal je danas objavio slike Neferovića kako uređuje travnjak pred svojom kućom.

“Ograničiti kretanje pacijenta po kući i ograničiti zajednički prostor (…) Članovi kućanstva trebali bi boraviti u drugoj sobi ili, ako to nije moguće, održavati udaljenost od najmanje 1 m od bolesne osobe”, stoji u odredbama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi kućne izolacije.

“Da, to je moja kuća, ali ja nisam kosio. Jučer u dopodnevnim satima, gradska tvrtka Komunalac je kosila. A onda sam ja poslijepodne samo pomeo i pokupio hrpe trave koje su ostale nakon njih. To je trajalo desetak minuta. A ono što vidite na slici, to nije kosilica, nego plastična prikolica igračke traktorčića od mog sina. Samo sam pomeo, isto kao štio sam prije tri, četiri noći polio crijevom dvorište jer je prašina od kamiona koji prolaze. A djetetu je isto bio doživljaj pa je izašao, jadan je izludio više u kući”, rekao je Neferović za 24sata.

Dodao je da misli da nije napravio ništa pogrešno, jer je, kako kaže, ‘bio dva metra od ulaznih vrata, nakon osam ili devet dana od simptoma’.

Komentiraj