Zaražen još jedan sudionik Gradskog vijeća Bjelovara na kojem je bio i Dario Hrebak

Zaražen je još jedan sudionik sjednice Gradskog vijeća Bjelovara na kojoj je bio gradonačelnik i saborski zastupnik Dario Hrebak, koji je poslije te sjednice prekršio samoizolaciju i sudjelovao na konstituirajućoj sjednici Sabora, što je preraslo u nacionalnu kontroverzu.

“Vezano uz situaciju nastalu nakon održane sjednice Gradskoga vijeća Grada Bjelovara, 17. srpnja 2020., na kojoj je bila prisutna osoba kojoj je naknadno utvrđeno da je pozitivna na virus Covid-19, obavještavamo vas da je potvrđena još jedna osoba pozitivna na Covid-19 koja je također sudjelovala na tom događaju”, priopćili su jutros iz grada Bjelovara, a prenio HRT.

Gradska uprava Bjelovara zbog očitog pogoršanja epidemiološke situacija od sutra uvodi posebne zaštitne mjere u radu sa strankama, priopćili su iz Grada. Građani se trebaju najaviti prije dolaska u upravu grada, a gradska blagajna ostat će zatvorena do daljnjega.

Jučer kasno poslijepodne Županijski stožer civilne zaštite objavio je kako je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji još pet novozaraženih, i svi su kontakti zaraženog sudionika sjednice Gradskog vijeća.

Nakon što je Dario Hrebak poslije sjednice Gradskog vijeća prekršio samoizolaciju i otišao na konstituirajuću sjednicu Sabora, njegov su postupak branili HDZ-ovi članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak, Vili Beroš i Davor Božinović, ali ga je je kritizirala Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL).

ŠMIT: “Preporuke HZJZ-a ne podržavaju Capakovo objašnjenje o Hrebaku”

 

Bjelovarska epidemiologinja koja mu je odredila samoizolaciju ustrajala u svojoj odluci, rekavši kako bi opet postupila jednako.

Ljutita je epidemiologinja koja je Hrebaku odredila samoizolaciju, i kaže da bi opet učinila isto

Stranka Glas zbog svega je toga zatražila ostavku Krunoslava Capaka.

GLAS: “Tražimo Capakovu ostavku zbog toga jer je HZJZ stavio u funkciju HDZ-a”

Komentiraj