EPA/JIM LO SCALZO

‘ZARATIO’ S NBC-OM Trump najavljuje ukidanje medijskih licenca?

Američki predsjednik Donald Trump u srijdu je najavio mogućnost ukidanja medijskih licenci za NBC i ostale medijske mreže nakon napisa koji mu ne idu u korist. Najveća mu je meta mreža NBC, koja ga je proslavila u serijalu ‘The Apprentice’, nakon što su objavili da Trump želi udeseterostručiti nuklearni arsenal SAD-a.

NBC je u srijedu objavio kako je Trump zatražio ‘drastično povećanje’ nuklearnog arsenala SAD-a, na sastanku sa savjetnicima za nacionalnu sigurnost u srpnju. Predsjednik je to navodno rekao kada mu je pokazana karta po kojoj su američke zalihe nuklearnog oružja pale s 32.000 nuklearnih glava koliko ih je bilo na vrhuncu 60-tih godina 20. stoljeća. Trump je rekao da ponovno želi imati te količine, prenosi NBC. SAD trenutno posjeduje oko četiri tisuće nuklearnih glava.

NBC je Bijelu kuću ‘naljutio’ i prošlog tjedna, kada su objavili da je državni tajnik Rey Tillerson Trumpa nazvao ‘idiotom’. Trump je današnje navode NBC-a nazvao ‘lažnim vijestima’ i ‘čistom izmišljotinom’. Kasnije je preko Twittera poručio da su lažne vijesti NBC-a i ostalih kompanija loše za državu, te se upitao kada bi trebalo ukinuti njihove licence.

Trump je ovim tewwtovima zaradio dosta kritika, a najveći broj kritičara odgovorilo je predsjedniku da bi licence medijskim kućama trebalo ukinuti kada se ukine i demokracija. Trumpa su nazvali i vrlo lošim primjerom za sve druge svjetske vođe.

Komentiraj