Zaposlenici Ericsson Nikole Tesle do daljnjega će raditi od kuće

Zaposlenici kompanije Ericsson Nikola Tesla, u kojoj je zaposlen mladić zaražen koronavirusom, do daljnjega će raditi od kuće, doznaje se u utorak u toj tvrtki.

Riječ je o izvanrednoj situaciji, naša kompanija ima svoje protokole po kojima ćemo postupati te smo u kontaktu sa svim zaposlenicima, rekla je Hini direktorica marketinga u Ericssonu Snježana Bahtijari.

Dodala je kako je u tvrtku poslijepodne stigla epidemiološka služba radi daljeg postupanja, a javio im se i Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla potvrdila je u utorak da je prvi hrvatski građanin koji je zaražen koronavirusom zaposlenik te tvrtke te da je proteklih dana boravio u Milanu.

U srijedu, 19. veljače, bio je na godišnjem odmoru u Milanu, gdje je posjetio nogometnu utakmicu Lige prava Atalanta – Valencia, a u petak je bio na radnom mjestu u Zagrebu.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za takve krizne situacije te su u izravnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da će se u daljnjem postupanju koncentrirati na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način, a za osobe s kojima je kontaktirao bit će organizirana karantena.

Komentiraj