Zaposlenica banke od klijenata uzela skoro pola milijuna eura

Primorsko-goranska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u više kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta, priopćeno je u petak. Dok je radila u jednoj banci, prevarama se domogla skoro pola milijuna eura.

“Kaznena djela počinila je od listopada 2010. pa do kolovoza 2021. godine, u svojstvu zaposlenice riječke poslovnice jedne od novčarskih ustanova. U tom razdoblju zaprimala je uplate klijenata na njihove transakcijske i depozitne račune, a da ih nije evidentirala u računalnom sustavu niti je novac položila u blagajnu već ga je neovlašteno zadržala za sebe”, navodi se u policijskom priopćenju.

Isto tako, bez znanja i odobrenja klijenata u računalnom sustavu je evidentirala isplate s njihovih računa, iako im novac nije isplaćen već je i te iznose neovlašteno podizala i zadržavala za sebe, a kako bi opravdala navodne isplate izradila je i nevjerodostojnu blagajničku dokumentaciju.

Na taj način za sebe je pribavila protupravnu imovinsku korist od gotovo 490.000 eura i za taj iznos oštetila banku, koja je oštećenim klijentima nadoknadila štetu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 48-godišnjakinja je prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalnog krivotvorenja te krivotvorenja službene isprave.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner