Započeo natječaj Startup Bjelovar 2019

Autor:

FOTO: Predstavljane novog natječaja Startup Bjelovar

Startup Bjelovar 2019 započeo je predstavljanjem poslovanja prošlogodišnjeg pobjednika natječaja, tvrtke Ferrodus d.o.o. Zahvaljujući izumu jedinstvene, bezmotorne trake za trčanje s ferrofluid kočnicom Predator Hunt, interes za tvrtkom u vlasništvu Vedrana Presečkog danas pokazuju brojne tvrtke iz cijelog svijeta.

“Proizvod je gotov, još samo treba proći testiranje u fitnessu i može na tržište. Izvozimo u SAD, Francusku, Španjolsku, Portugal, Njemačku, Švedsku, a nagrada nam je pomogla da završimo novi projekt u roku od devet mjeseci. Naime, nova tehnologija ferofluida je jako skupa, a veća korporacija bi za ovakav projekt trebala dvije do tri godine“, otkrio je Presečki, ističući da će ovu tehnologiju uskoro primijeniti i na druge projekte.

“Volim naglasiti da danas imamo produktivnu i potrošačku Hrvatsku. Produktivna je ona mala koja šuti, privređuje i tlači ju se s raznim poreznim nametnima, a nije joj lako zaraditi i isplatiti plaće. Potrošačka Hrvatska smo svi mi ostali koje netko treba servisirati i plaćati, netko treba uplaćivati u državni proračun. Da bismo to promijenili, možemo poticati pozitivne priče vezane za poduzetništvo. Baš zato što smo toga svjesni, smatram da moramo pomagati malim poduzetnicima da se razvijaju. Osim Bjelovarčana pozivam ljude iz cijele Hrvatske koji se žele baviti poduzetništvom da se jave na natječaj, a jedini uvjet je da tvrtku osnuju u Bjelovaru“, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak, dodajući da je komisija koja će odlučivati o najboljoj ideji sastavljena isključivo od stručnjaka.

Uz Vedrana Presečkog i gradonačelnika Hrebaka, predstavljanju su prisustvovali i članovi stručne komisije za odabir najboljih projekata: Saša Cvetojević, Davorin Štetner i Hrvoje Prpić iz mreže CRANE, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Alen Host, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru, Zrinka Puharić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, Damir Židanić, potpredsjednik Hrvatskog udruženja menadžera HUM-CROMA, Esad Čolaković, direktorica Sektora za industriju HGK, Tajana Kesić Šapić, direktorica Udruge malih i srednjih poduzetnika HUP, Anny Brusić, direktorica bjelovarskog Tehnološkog parka, Ivana Jurković Piščević, direktor Zagrebačke banke poslovnice Bjelovar, Vedran Vujčić i direktor Erste banke u Bjelovaru, Igor Topljak.

Natječaj Startup Bjelovar 2019 traje do 1. svibnja.

Gradonačelnik Dario Hrebak

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.