Tomislav Miletic/PIXSELL

Započeo izborni sabor Mosta

Izborni sabor Mosta započeo je u subotu u dvorani Branimir centra, a 400-tinjak članova stranke do kraja dana bi trebalo izabrati novo vodstvo i stranačka tijela.

Bira se predsjednik, dva potpredsjednika, politički tajnik, devet članova Glavnog odbora i pet članova Nadzornog odbora.

“Očekujem da naši članovi u demokratskom ozračju izaberu vodstvo stranke. Ovo je dan novi za Most jer je prerastao u nacionalnu politički opciju. Do sada je Most bio lokalna politička stranka, a na razini Hrvatske nacionalna politička platforma. Danas će postati nacionalna politička stranka, ali će ostati i nacionalna politička platforma”, izjavio je aktualni potpredsjednik stranke i jedan od njezinih osnivača Nikola Grmoja uoči početka stranačkog sabora.

Iako se ovih dana moglo čuti kako aktualni predsjednik Božo Petrov neće imati protukandidata, jučer je pristigla još jedna kandidatura za predsjednika i to ona ‘mostovca’ Roberta Postaja.

Za potpredsjednike Mosta su se kandidirali Ines Strenja Linić, Robert Podolnjak, Miroslav Šimić te Branimir Karačić, a kojih dvoje će to i postati, trebalo bi se znati večeras oko 19 sati.

“Nacionalno vijeće Mosta bilo je do sada vijeće platforme koje su činili ljudi koji su osnovali Most, no sada će Statutom biti predviđeno osnivanje tog suradničkog tijela u kojem će sjediti predstavnici nezavisnih lista i oni će birati nekoliko svojih predstavnika u Izvršni odbor”, pojasnio je Nikola Grmoja.

Usko stranačke odluke, međutim, pojašnjava Grmoja, koje se tiču samog Mosta kao stranke donosit će stranačka tijela Mosta, što znači da nezavisni ne mogu donositi stranačke odluke jer nisu članovi stranke.

Upitana o transparentnosti donošenja odluka u Mostu, Ines Strenja Linić je rekla kako su se i do sada one donosile transparentno.

“Prerastamo u pravu nacionalnu stranku i unutar Mosta će se transparentno odlučivati kao i do sada”, poručila je Strenja Linić.

Sabor je započeo intoniranjem hrvatske himne te minutom šutnje za poginule u Domovinskom ratu. Objava rezultata glasovanja najavljena je oko 18.30 sati nakon čega bi se nazočnima trebao obratiti i novoizabrani predsjednik Mosta.

Komentiraj