Započelo 69. izdanje Hanžekovićevog memorijala

Predstavljanjem najvećih zvijezda na obnovljenoj atletskoj stazi stadiona Mladosti u utorak je započeo međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb, u sklopu kojeg će biti održan i 69. Memorijal Borisa Hanžekovića, utrka na 110 m s prepone.

Uz domaće atletske zvijezde, peterostruku europska i dvostruku svjetsku prvakinju i olimpijsku pobjednicu u bacanju diska Sandru Perković, olimpijsku pobjednicu u bacanju koplja Saru Kolak i hrvatskog rekordera u bacanju kugle Filipa Mihaljevića, predstavljena su ostala velika imena svjetske atletike koja su se ove godine našla u Zagrebu.

Tako su hrvatski ljubitelji atletike, među ostalima, mogli zapljeskati najtrofejnijoj atletičarki svih vremena i šesterostrukoj olimpijskoj pobjednici Amerikanki Allyson Felix (400 m), koja se upravo u Zagrebu vraća nastupima na mitinzima, južnoafričkom skakaču u dalj Luvu Manyongi koji će pokušati popraviti svoj prošlogodišnji rekord mitinga (8,46 m) te ruskom preponašu Sergeju Šubenkovu koji je prošle godine morao odustati od nastupa zbog ozljede, a ove će pokušati ostvariti rekordnu, čertvtu pobjedu u memorijalnoj utrci na 110 m prepone.

Nakon jučerašnje pobjede novozelandskog bacača kugle Toma Walsha na 5. Memorijalu Ivana Ivančića, večerašnji natjecateljski program otvorili su troskokaši, a zaključit će ga u 20.50 sati najbrži atletičari ovogodišnjeg mitinga, trkači na 100 m, među kojima je najveći favorit za pobjedu olimpijski pobjednik i dvostruki svjetski prvak Amerikanac Justin Gatlin.

Komentiraj