Traju prijave za volonterski projekt mladih ’72 sata bez kompromisa’

Inozemni ured grada Beča

Volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’ okupit će od 18. do 21. listopada, petu godinu zaredom, oko 3000 mladih spremnih odvojiti svojih 72 sata u akcijama volonterskog maratona i tako staviti na raspolaganje svoja znanja, vještine za izgradnju bolje Hrvatske.

Prijave za ovogodišnji projekt su započele, a brojni mladi od 16 do 30 godina već su odabrali svoju idealnu kombinaciju, kroz koju izražavaju što ih je potaknulo na prijavu, u kojem gradu žele volontirati i s kojim motivom se uključuju.

Mladi svojom prijavom biraju grad volontiranja i kako se prijavljuju za akciju, kao grupa ili pojedinac. Prema tome organizatori im dodjeljuju akciju, a prijavljeni o njoj saznaju tek na samom početku volontiranja. Broj prijava je ograničen, a za njega interes svake godine raste. Ovaj međunarodni volonterski projekt se prvi puta održao u Hrvatskoj tokom 2014. godine u gradu Splitu, nakon čeg su se počeli priključivati i ostali gradovi te je danas u projekt uključeno čak devet gradova i jedna općina – Dubrovnik, Osijek, Sinj, Split, Zadar, Zagreb, Metković, Sisak, Slavonski brod, Suhopolje.

“Nerijetko tražimo izazove u krivim stvarima i avanturu očekujemo na pogrešnim mjestima. Ovim projektom želimo potaknuti mlade da prihvate izazov volontiranja, za promjenu koja kreće od njih, a daje doprinos promjeni društva, općina, gradova pa tako i cijele Hrvatske. Pozivamo mlade da se prijave na pravu avanturu, onu volontersku, koja donosi promjenu i ostavlja trag – u volonterima, društvu, institucijama, društvu”, rekla je Đurđica Blažević, nacionalni Koordinator projekta.

Glavna poruka ovogodišnje kampanje je “Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku”. Projekt pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, obuhvaća više od 300 akcija koje će se odvijati kroz 72 sata.

Komentiraj