Volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’ okupit će od 18. do 21. listopada, petu godinu zaredom, oko 3000 mladih spremnih odvojiti svojih 72 sata u akcijama volonterskog maratona i tako staviti na raspolaganje svoja znanja, vještine za izgradnju bolje Hrvatske.

Prijave za ovogodišnji projekt su započele, a brojni mladi od 16 do 30 godina već su odabrali svoju idealnu kombinaciju, kroz koju izražavaju što ih je potaknulo na prijavu, u kojem gradu žele volontirati i s kojim motivom se uključuju.

Mladi svojom prijavom biraju grad volontiranja i kako se prijavljuju za akciju, kao grupa ili pojedinac. Prema tome organizatori im dodjeljuju akciju, a prijavljeni o njoj saznaju tek na samom početku volontiranja. Broj prijava je ograničen, a za njega interes svake godine raste. Ovaj međunarodni volonterski projekt se prvi puta održao u Hrvatskoj tokom 2014. godine u gradu Splitu, nakon čeg su se počeli priključivati i ostali gradovi te je danas u projekt uključeno čak devet gradova i jedna općina – Dubrovnik, Osijek, Sinj, Split, Zadar, Zagreb, Metković, Sisak, Slavonski brod, Suhopolje.

“Nerijetko tražimo izazove u krivim stvarima i avanturu očekujemo na pogrešnim mjestima. Ovim projektom želimo potaknuti mlade da prihvate izazov volontiranja, za promjenu koja kreće od njih, a daje doprinos promjeni društva, općina, gradova pa tako i cijele Hrvatske. Pozivamo mlade da se prijave na pravu avanturu, onu volontersku, koja donosi promjenu i ostavlja trag – u volonterima, društvu, institucijama, društvu”, rekla je Đurđica Blažević, nacionalni Koordinator projekta.

Glavna poruka ovogodišnje kampanje je “Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku”. Projekt pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, obuhvaća više od 300 akcija koje će se odvijati kroz 72 sata.

Komentiraj