Zaplijenjeno 770 kilograma duhana, na ilegalnom tržištu vrijedi 154 tisuće kuna

Vukovarsko-srijemska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova, kod kojeg su pronašli i zaplijenili 770 kilograma duhana.

“Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su jučer, 3. lipnja, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, pretražili više obiteljskih kuća u Borovu koje je 46-godišnjak koristio, prilikom čega je pronađeno 770,3 kg duhana u kartonskim kutijama i pvc vrećama bez obveznih markica Ministarstva financija RH te električni stroj za rezanje duhana i električni stroj za ovlaživanje duhanskih prerađevina. Pretragom je pronađen i novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u različitim valutama za koji postoji sumnja da je stečen kaznenim djelom”, navodi se u policijskom priopćenju.

Osumnjičeni je danas, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Vrijednost zaplijenjenog duhana u prodaji na ilegalnom tržištu je 154.000,00 kuna, dok trošarina po kilogramu duhana iznosi 800,00 kuna iz čega proizlazi da je državni proračun oštećen za 616.000,00 kuna.

O zaplijeni slijedi obavijest i Područnom carinskom uredu Osijek radi provođenja porezno-upravnog postupka naplate trošarina od 46-godišnjaka.

Komentiraj