Braća Blues i Greenhouse Blues Band na maksimirskom Vidikovcu

Luftanje uz Mastercard

‘Luftanje uz Mastercard’ ove subote (01. rujna) prikazuje glazbeni film Blues Brothers, a okupljene će sa svojim koncertom zabaviti i Greenhouse Blues Band.

Američka akcijska glazbena komedija iz 1980. godine djelo je redatelja Johna Landisa zapravo i adaptacija je skeča kultnog humorističnog showa Saturday Night Live te je okupila brojne glumce i glazbene zvijezde – Johna Belushija, Dana Aykroyda, Johna Candyja, Jamesa Browna, Arethu Franklin, Raya Charlesa, Chaku Khan, Johna Leeja Hookera, Franka Oza, Stevena Spielberga, Twiggy, Carrie Fisher i mnoge druge.

Film prati dogodovštine dvojice braće, Jakea i Elwooda Bluesa, koji, nakon što je Jake pušten iz zatvora, kreću u misiju spašavanja svog starog sirotišta od dugova. Cilj im je ponovo sastaviti svoj blues band i na velikom dobrotvornom koncertu zaraditi novac za sirotište. Film obiluje akcijom ali i, očekivano, odličnim glazbenim numerama među kojima su i sad već kultni hitovi – Everybody Needs Somebody to Love, Shake a Tail Feather, Peter Gunn Theme i Think u genijalnoj izvedbi Arethe Franklin. Zanimljivo je i da tijekom cijelog filma, braća Blues gotovo nikada ne skidaju sunčane naočale i crna odijela.

Dan poslije, u nedjelju (02. rujna) na Vidikovcu će se održati još jedna filmska projekcija – ovaj put na redu je američka drama iz 1989. godine u režiji Petera Weira, ‘Društvo mrtvih pjesnika’.

Komentiraj