Nacional

‘Zapanjena sam razinom debate oko Istanbulske konvencije’

Zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu Željana Zovko jutros je gostovala u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirala raspravu o Istanbulskoj konvenciji.

“Malo sam bila zapanjena razinom debate oko Konvencije, ja sam apsolutno protiv nasilja nad ženama i na nju tako gledam. Neki su osjetljivi na pitanja kojima se bavi Konvencija, ne trebaju se dizati tenzije nego ljude treba informirati kako bi se zajednički složili oko ratifikacije. Na nama ostaje hoćemo li je ratificirati ili ne, ali kroz korektno informiranje”, rekla je Zovko dodajući da se u Bosni nije dogodilo ništa loše u 6 godina, otkako je ona tamo ratificirana.

Zovko je komentirala i posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj. “Gledajući izvana uvijek je dobro da ima posjeta, da se problemi rješavaju otvoreno, Hrvatska je pokazala džentlmenski odnos. Sada ostaje na Srbiji da ovaj posjet iskoristi za unutarnje preispitivanje i da Hrvatskoj vrati ono što tražimo od nje. U budućem rješavanju pomirbe u JI Europi Hrvatska mora igrati proaktivnu ulogu i razgovarati i učiti ostale zemlje što trebaju raditi”, kazala je.

Komentiraj