Nepoznati napadači zapalili su automobil Frauke Petry, predsjednice njemačke protuimigrantske stranke Alternativa za Njemačku (AfD), objavila je policija u subotu.

“Trenutno pretpostavljamo da je riječ o podmetnutom požaru”, rekla je glasnogovornica policije Leipziga, dodavši kako istražitelji još uvijek prikupljaju dokaze.

Napad se dogodio kasno u petak, a zasad nitko nije preuzeo odgovornost, dodala je glasnogovornica.

Petry je na Twitteru napisala da je njezin automobil zapaljen, upitavši “jesmo li do toga došli?”.

Prošle godine nepoznati su napadači u Berlinu zapalili automobil zamjenice predsjednice AfD-a Beatrix von Storch.

Desno orijentirani AfD stekao je popularnost na valu negodovanja birača nad politikom otvorenih vrata prema izbjeglicama njemačke kancelarke Angele Merkel. Prošle godine je u Njemačku stiglo preko milijun migranata.

Na lokalnim izborima u istočnoj pokrajini Mecklenburg-Zapadno Pomorje AfD je prije dva tjedna osvojio 20,8 posto glasova, a Kršćansko-demokratska unija (CDU) Angele Merkel pala je na treće mjesto.

Očekuje se da će CDU takav poraz doživjeti i u nedjelju na izborima u Berlinu.

Komentiraj

FOTO:EPA/WOLFGANG KUMM
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.