ZANIMLJIVOST Grobnica dinastije Ming otkrivena u Nanjingu u Kini

Screenshot YouTube

[quote_box_center]

  • Znanstvenici tvrde kako je kraljica Mei bila jedna od triju žena kralja Mu Bina, koji je vladao provincijom Junan u jugoistočnoj Kini
  • Prvi sin im se zvao Mu Zong, imao je samo deset mjeseci kad Mu Bin preminuo
  • Kad je Mu Zong navršio punoljetnost, kineski car ga je preodredio za vladavinu nad provincijom Junnan. Tokom svoje vladavine Junanom uvijek se oslanjao na majčine savjete

[/quote_box_center]

Kineski znanstvenici otkrili grobnicu dinastije Ming u gradu Nanjingu u Kini, piše live science.

Nadgrobni epitafi na grobnici ukazauju kako je tamo zakopana kraljica Mei, koja je umrla kad je imala 21 godinu. Sarkofag kineske kraljice oštetila je voda.

Znanstvenici tvrde kako je kraljica Mei bila jedna od triju žena kralja Mu Bina, koji je vladao provincijom Junan u jugoistočnoj Kini.

Ističu kako je rođena 1430. godine, pretpostavlja se kako je imala 15 godina kad se je udala za Mu Bina, koji je navodno bio 30 godina stariji od nje. Njezin pradjed Cheng bio je “general koji je dobio svaku bitku”, a upravljao je nad tisuću kućanstava.

Prvi sin im se zvao Mu Zong, imao je samo deset mjeseci kad Mu Bin preminuo. Obitelj s triju sinova držala je u strogoj disciplini, dignitetu, a unutranje poslove provincije držala je u velikom redu te se nitko nije žalio.

Kad je Mu Zong navršio punoljetnost, kineski car ga je preodredio za vladavinu nad provincijom Junnan. Tokom svoje vladavine Junanom uvijek se oslanjao na majčine savjete.

Na epitafu piše kako je kraljica Mei umrla u 45 godini, umrla je 1474. godine.

Na nadgrobnom epitafu piše i kako je “uz ljubav i naporan rad odgajala djecu i ustalila im dobar moralni karakter”. U grobnici su između ostalog pronađene zlatne narukvice, zlatna kutija i različito drago kamenje.

 

Komentiraj

Source:NACIONAL