U zagrebačkom Zoološkom vrtu od 6. do 14. siječnja održat će se interaktivna izložba “Zima oko svijeta” na kojoj će  posjetitelji moći doznati kako izgleda zima u različitim dijelovima svijeta, a pored predstavljanja specifičnih klimatskih uvjeta, otkrit će i kako su se zimi prilagodile životinje.

Iz zagrebačkog ZOO-a ističu kako je riječ o tradicionalnoj izložbi za vrijeme zimskih školskih praznika, a može se razgledati svakodnevno između 11 i 15 sati u Edukacijskom centru i na Edukacijskom trgu.

“Uz visoke temperature u tropskim šumama zimi život teče nesmetano, a u snijegom prekrivenim zimzelenim i listopadnim šumama mnoge životinje tada spavaju zimski san. Močvare umjerene klime zimi su okovane ledom, pa djeluju zamrle, a u močvarama toplih krajeva život buja. U vrućim pustinjama zima je blaga, a u hladnima niske temperature umiruju prirodu. U istočnoj Africi zima donosi obilje kiše te visoke temperature, pa se travnjaci zazelene i životinje uživaju u obilju hrane”, ističu iz ZOO-a.

Posjetitelji će na izložbi moći razgledati i dodirnuti krzno tigra, devinu i antilopinu dlaku, kožu krokodila, gnijezdo djetlića, nojevo jaje, lubanje lava i bizona.

Očekuje ih i bliski kontakt s nekoliko živih životinja, među kojima su divovski paličnjak, mliječna zmija, bradata agama i madagaskarski siktajući žohar.

Posebno zanimljivo bit će u subotu i nedjelju, 13. i 14. siječnja, u 12 sati kad će posjetitelji moći sudjelovati na radionici Slonov zub – Curaprox gdje će učiti o zubima životinja i ljudi te važnosti oralne higijene. Za sudjelovanje u radionici potrebno se najaviti putem e-adrese: [email protected]

Komentiraj