Zanimljiva izložba Matee Smolčić Senčar u virtualnoj galeriji Omnibus

Mistične fotografije raznih likova, među kojima su Luka Nižetić i Slavko Sobin, uvode u svijet nadrealnog

Virtualna stvarnost pomiče granice i u umjetnosti, ostavljajući trag kao moćan alat s kojim kao da ulazimo u neki drugi svijet, koristeći ga za promidžbu i distribuciju sadržaja na ekskluzivan način. Izložba fotografija „Pinhole – Portreti“ Matee Smolčić Senčar jedna je od onih izložbi koja je iskoristila prednosti virtualne stvarnosti, kako bi svima približila umjetnost te uveselila i nadahnula.

Izložba fotografija premijerno je prikazana u Londonu 2017.godine, nakon čega seli u Split, Zagreb i Beograd, a sada će biti predstavljena i u virtualnoj Galeriji Omnibus, osmišljenoj i postavljenoj od strane kreativnog dvojca, Siniše Uštulice i Igora Šelera.

Doživljaj će oplemeniti i glazba mladog pijanista Zvjezdana Ružića.

PHOTO: Matea Smolčić Senčar

“Ova izložba nešto je drugačija od ostalih, a glavni razlog tomu su pinhole fotografije, snimljene pomoću camera obscure tehnike. Ono što oku u stvarnom svijetu nije vidljivo i teško je za interpretirati, uz pomoć ove tehnike dolazi u formi fotografije, dobivene manipulacijom propuštanja svijetla na negativ i pozicioniranjem aktera na fotografiji. Matea na fotografijama jača vezu između protagonista i njegove okoline preklapajući ih, ali i preklapajući protagonista sa samim sobom. Na taj način pridodaje se mističnom i nadrealnom dojmu ovih crno-bijelih fotografija. Ovi pinhole portreti promatrača tjeraju na razmišljanje, na traženje značenja između vanjskog i unutarnjeg života pojedinca tj. na traženje značenja između onoga što pokazujemo svijetu, a što u stvarnosti osjećamo. Sama autoricakaže da nalazi ovaj način fotografiranja iznimno zanimljivim, prvenstveno radi njegove unikatnosti i različitosti od ostalih načina fotografiranja”, navodi se u najavi.

Izložbu možete pogledati kroz cijeli prosinac OVDJE.

PHOTO: Matea Smolčić Senčar

Komentiraj