Mateja Vrckovic.

ZANIMLJIVA ALTERNATIVA Projekt Kliklop poboljšao bi prehranu u dječjim vrtićima i školama

Projekt Kliklop – stvarno dobra klopa za klince javno je predstavljen u Impact Hubu Zagreb, pred velikim brojem roditelja i ravnatelja privatnih dječjih vrtića i škola s područja Grada Zagreba.

Cilj projekta je pripremati i dostavljati obroke za djecu od provjerenih, prirodno uzgojenih namirnica s hrvatskih OPG-ova. Jelovnici su nastali uz podršku renomiranih institucija i stručnjaka – nutricionista i kuhara. Konačni cilj bi bio poboljšati prehranu u dječjim vrtićima i školama.

Najuži tim Kliklopa čine Maja Profuntar, Ivana Bedenik i Irena Donaj, žene različitih profila, ali s jednom vizijom – dati djeci hranu od koje će izrasti zdrava i snažna, roditeljima sigurnost da njihova djeca u vrtiću dobivaju odgovarajuću prehranu, ravnateljima mogućnost da podignu vrijednost svog vrtića na tržištu, a hrvatskim OPG-ovima priliku da zadobiju stabilan prodajni kanal.

Ženskom timu pridružio se i iskusni kuhar Ivan Orlović.

KLiKLOP team (Maja Profuntar, Ivana Bedenik, Irena Donaj)
KLiKLOP team (Maja Profuntar, Ivana Bedenik, Irena Donaj)

Nakon predstavljanja tima i koncepta, kojem su prisustvovali kulinarski stručnjak Rene Bakalović, PR menadžerica Ines Preindl, producentica i voditeljica Barbara Radulović te voditeljica Jelena Glišić, slijedilo je predavanje nutricionistice Irene Švende, koautorice ‘Prehrambenog standarda za planiranje prehrane djece u dječjim vrtićima’.

Uzvanici su imali prilike uživati u biranim jesenskim specijalitetima poput namaza od bundeve na nekoliko vrsta domaćeg kruha, variva od teletine s heljdom i hokaido bundevom, salate od sirove cikle i jabuke s bučinim sjemenkama, muffinima od poriluka i piletine ili voćne salate s amaranthom i preljevom od meda i limuna.

Projekt Kliklop je jedan od triju pobjednika ovogodišnjeg Impact Inkubatora, programa za poticanje društveno korisnih poduzetničkih ideja uz podršku UniCredit Foundation, koju u Republici Hrvatskoj predstavlja Zagrebačka banka.

Juha od mrkve
Juha od mrkve
Pita od krušaka
Pita od krušaka
Muffini s višnjama
Muffini s višnjama

Komentiraj